Egy szabad piaci értékeket valló lobbiszervezet arra ösztönözné az Európai Unió döntéshozóit, hogy lépjen a TikTok térnyerése ellen, mielőtt késő volna.

A Consumer Choice Center kedden az Európai Unió döntéshozóinak címzett állásfoglalásában azt írta, hogy itt az ideje, hogy az EU is fokozza a TikTokkal kapcsolatos intézkedéseit, „mielőtt ez túl késő volna” – írta meg a Media1.

Az Amerikai Egyesült Államok után úgy látszik, Európában is szorul a hurok a fiatalok körében kiemelten népszerű TikTok nevű közösségi média platform körül. Az Európai Bizottság belső piacért felelős európai biztosa, Thierry Breton január 19-én videóhíváson keresztül egyeztetett a kínai rövid videómegosztó vezérigazgatójával, Sou Ce Csuval. A biztos a beszélgetést követően azt emelte ki, hogy mivel

“az applikáció célkeresztjében tinédzserek állnak, ezért az nagyobb felelősséggel jár.”

A biztos elmondta azt is, hogy mivel a platformot európai fiatalok milliói is használják, ezért a TikToknak minden szegmensében meg kell felelnie az uniós jogszabályoknak, kiemelten a digitális szolgáltatásokról szóló EU-s jogszabálynak.

Read the full text here